Nu börjar vi…28 november kl 19

Du som är (eller blir) betalande medlem i Föreningen Släktdata kommer att någon gång varje månad under ”terminerna” ha möjligt att lyssna på en föreläsning och/eller delta i en frågestund med fokus på släktforskning. Möjlighet kommer också att finnas för att ställa frågor kring sökning i våra register. Detta sker via Google Meet – det fungerar ungefär som Zoom eller Teams – du klickar på länken och kommer med i mötet. Du är så aktiv du själv vill – bara lyssna eller själv ställa frågor.

Alla är vi barn i början och vi hjälps åt att hantera tekniken.

Riksarkivet – ur en släktforskares perspektiv är titeln på första presentationen den 28 november. Lisbet Rodin, som håller i presentationen är aktiv inom släktforskarföreningar i västra Sverige och även ledamot i Sveriges Släktforskarförbund. Men hon är inte arkivarie – så det hela blir ur en släktforskares perspektiv.

Riksarkivet – som ju har källorna till all vår möda – innehåller så enormt mycket, inte bara kyrkböckerna. Det blir en kort guidning kring vad som kan finnas och hur du kommer dit.

Du som är betalande medlem kommer att få länken skickad till dig samma dag. Du behöver inte anmäla dig. Antalet deltagare är begränsat men vi tror att alla som vill kan vara med.

Välkommen att vara med