Registersamarbete med Arkiv Digital

På Släktdatas årsmöte 2017 beslutades att vi skulle etablera ett samarbete med Arkiv Digital. Vi skulle erbjuda en del av våra register till Arkiv Digital, som i sin tur skulle hjälpa oss att indexera dessa så att vi kan länka direkt till originalbilderna. Arkiv Digital skall också hjälpa oss att hantera rättningar av register.

Nu är avtalet klart och vi kommer att dela de flesta av våra register med Arkiv Digital. Undantag är register där upphovsmannen/kvinnan uttryckligen har motsatt sig att registren skall kunna delas.

Samarbetet kommer att påbörjas under nästa år.

Betyder detta att registren försvinner från Släktdatas söktjänst? Nej, de kommer även fortsättningsvis att vara helt gratis sökbara i vår söktjänst. Hos Arkiv Digital kommer registren att vara sökbara för deras prenumeranter.

Vi fortsätter vårt arbete med att lägga in nya register i vår databas. Registren ställs till vårt förfogande av släktforskare från olika delar av landet, som lägger ner ett mycket omfattande frivilligt arbete med att digitalisera kyrkböcker.

Är du intresserad av att hjälpa till med att utöka våra register? Kontakta oss då via [email protected] för mer information.

 

2 comments on “Registersamarbete med Arkiv Digital

  1. Vad får vi som donerat våra register till Släktdata ? Många har lagt ner mycket tid på forskning. Jag jobbar på att samla ihop ett register över döda i Lärbro , Gotland.

  2. Mycket bra att Arkiv Digital hjälper till med rättning. Det är det jag saknar mest med Släktdata. Hoppas att det blir lika enkelt att lägga in en rättning som det är för de register Arkiv Digital har idag.

Comments are closed.

9 Pings/Trackbacks for "Registersamarbete med Arkiv Digital"