Arkiv Digital webbversion

ADOnline 2.0 kallar Arkiv Digital sin nya webbanpassade programvara för. All ny funktionalitet kommer att läggas till i denna och så småningom kommer den gamla versionen att läggas ned. Det är samma inloggningsuppgifter i den nya versionen.

I sökresultaten hos oss på Släktdata så har vi fram till nu haft länkar till både den gamla och den nya versionen av ADOnline. Detta har ställt till problem för en del släktforskare eftersom man inte kan vara inloggad på båda samtidigt. Därför tar vi nu bort länkarna till den gamla versionen av ADOnline.

3 comments on “Arkiv Digital webbversion

 1. Jag föredrar den gamla versionen eftersom det blir en mycket bättre utskrift med den. Det vore fint om det gick att förbättra denna situation innan den gamla versionen försvinner!

  • Hej!

   Din kommentar är vidarebefordrad till vår webmaster.

   Hälsningar
   Birgitta Krantz

  • När jag testar utskrift direkt från både den gamla och den nya versionen så tycker jag att båda varianterna är i stort sett oanvändbara. Den nya versionen får med en källhänvisning, vilket är bra, men båda ser alldeles för små ut för att vara användbara över huvud taget. Det är denna bild jag har testat med, v5150.b6.s3.

   En bättre metod som fungerar bättre i båda versionerna är att först spara bilden på hårddisken, enklast genom att högerklicka och välja “Spara bild som…”, för att sedan öppna denna bild och gör utskrift.
   Själv använder jag dock metoden att att kopiera relevant del av bilden med hjälp av ett skärmkopieringsverktyg, och spara det för eventuell utskrift.

   Eftersom det är enbart webbversionen som utvecklas vidare och den gamla versionen så småningom kommer att avslutas så har Arkiv Digital rekommenderat oss att ta bort länkarna till den gamla versionen.

   /webmaster

Comments are closed.

7 Pings/Trackbacks for "Arkiv Digital webbversion"