Nya personregister hos ArkivDigital

Arkivdigital_logotype_2015ArkivDigital har nyligen lanserat tre kraftfulla personregister.

Befolkningen i Sverige 1880–1920 är ett personregister till Sveriges samtliga husförhörslängder och församlingsböcker för tiden omkring 1880 till 1920. Det betyder att i princip alla som bodde i Sverige under dessa fyrtio år finns med. De uppgifter som är registrerade i husförhörslängderna/församlingsböckerna är: personernas fullständiga namn, födelsetid och -ort, bostadsort samt familjerelationer.

De två andra nya personregistren hos ArkivDigital är Sveriges befolkning 1950 och Sveriges befolkning 1960. De bygger på 1951 respektive 1961 års mantalslängder, upprättade i slutet av 1950 och 1960, och omfattar alla som dessa år bodde i Sverige. Registren innehåller uppgifter om fullständigt namn och bostadsadress med fastighetsbeteckning samt födelsetid och -ort, yrke och civilstånd.

För att få tillgång till de tre nya registren behöver man ha abonnemanget Allt-i-ett, som kräver den nya programvaran ArkivDigital 2.0. I basabonnemanget ingår endast Sveriges befolkning 1950.

Information om de nya registren finns på ArkivDigitals hemsida.

Länk http://blog.arkivdigital.se/mantalslangder/nya-kraftfulla-hjalpmedel-i-arkivdigital-2/

 

2 comments on “Nya personregister hos ArkivDigital

 1. Kan man få se i kyrkböckerna ang. födslar 1870-1880? Finns där uppgifter, ex. namn på barnets föräldrar.?

  • Synnöve!

   Ber ursäkt för att du inte har fått svar på din fråga tidigare. I Släktdatas fritt sökbara register finns även uppgifter på födda, beroende på om den församling du söker finns i registret. Vi har medarbetare som ideellt skriver av kyrkböcker som sedan läggs in vår databas. Eftersom det är avskrifter måste man alltid kontrollera uppgifterna i originalhandlingarna. ArkivDigital har avfotograferade handlingar, men man måste ha ett abonnemang hos dem för att få tillgång till dessa.

   Hälsningar
   Birgitta Krantz

Comments are closed.