Nya register och kanske funktioner

Nu när semestrarna är över för de flesta och regnet börjar falla i allt stridare strömmar så verkar det som Släktforskarna har vaknat till liv igen. Det kommer in en hel del nya register och vi hoppas hinna med att ladda databasen med så mycket som möjligt innna Släktforskardagarna i Örebro drar igång. Besök oss gärna i Örebro.

En av våra medlemmar, Per Linder, drar igång ett projekt för att registrera folkräkningen 1930. Frivilliga som vill hjälpa till kan kontakta oss på adressen register@ slaktdata.org. Redan nu finns ett register, Hassle-Bösarp, med något hundratal poster. När man hittar en person i det registret och klickar på förstoringsglaset så att detaljinformation visas så finns där ytterligare en länk, "Visa Hushålls-/Anhöriggrupp…" som visar alla personer som bor på samma adress. Den funktionen finns också i många av våra andra husförhörsregister. Folkräkningsuppgifterna passar ganska bra in i mallen för husförhör så tänk på att kryssa för detta vid sökning.

Här är en sökning i Hassle-Bösarp som exempel.

En kommande ny funktion som redan har smugit sig in i vår sökfunktion är att man i detaljinformationen för personer i vissa register (bara ett fåtal ännu) hittar en länk till Arkiv Digitals AD Online-program. Vi har alltså börjat att indexera våra register så att det finns direkta sidhänvisningar till källdokument hos Arkiv Digital. Nu är vi ute lite tidigt, och väntar faktiskt på nästa version av AD Online från Arkiv Digital. Det finns förhoppningar att den kommer att vara tillgänglig till Släktforskardagarna. Innan den nya versionen av AD Online finns allmänt tillgängligt så är det ingen nytta med länken. Samma gäller här, om det finns någon som vill hjälpa till att komplettera våra register med bildnummer från Arkiv Digital så kontakta register@ slaktdata.org.