Rättningsfunktion för register

Vi har under någon vecka nu testat en rättningsfunktion för register där släktforskare har kunnat skicka in förslag på rättningar. Testerna har utfallit väl, kanske till och med för väl. Vi får in alldeles för många rättningsförslag och vår grupp för att ta hand om dessa är inte riktigt bemannad ännu. Därför tvingas vi stänga av funktionen temporärt. Vi hoppas kunna öppna den igen inom kort.

Om du vill delta i registergruppen och hjälpa oss att ta hand om rättningar och därmed höja kvalitén på vår databas så är du välkommen att kontakta vår registeransvarige. Rutinen för rättningar varierar lite från fall till fall. Där vi kan verifiera mot källa så gör vi oftast rättningen direkt i Excel och meddelar därefter registreraren. I andra fall där källan kanske inte är fullt tillgänglig för oss så måste rättningen göras av den som ursprungligen har gjort registret.

Mårten Sjöbris
Registeransvarig, Släktdata

Uppdatering 2018-04-09
Naturligtvis tar vi emot rättningar per epost till registeransvarig. Var noga med att ange vilken post som ska rättas och vad det är som är fel.

One comment on “Rättningsfunktion för register

  1. Nu är det 2016 och tyvärr så har inte bemanningssituationen ändrats så att vi kan lägga till denna funktion. Den temporära avstängningen har alltså blivit “permanent”.

Comments are closed.