Grundfunktionerna i sökning hos Släktdata

Länk till söksidan, som ser ut så här när du börjar:
Söksidan innan man har gjort någon sökning, dvs ett tomt sökformulär för släktforskning.

 1. Förnamn och/eller efternamn är obligatoriskt. Observera att man normalt bara kan söka på ett namn (dubbelnamn med bindestreck går att söka på).
 2. Församling: om man valt en församling att söka i så kan man bredda sökningen (kryssruta) så att den även söker i närliggande församlingar.
 3. Årtal: Man kan söka på årtal med följande metod:  17 = 1700-talet, 172 = 1720-talet, 1722 = exakt år. Det går inte att söka på månad och dag.
 4. Välj vilket/vilka register du vill söka i (född, vigd, död, husförhör, flytt och eller bouppteckning).
 5. Man kan välja Exakt, Börjar med eller Låter som när det gäller namn.

Ett bra tips är att börja med en enkel (“bred”) sökning på t.ex för- och efternamn. I de flesta fall ger detta för många sökresultat och då kan man förfina sökningen genom att lägga till församling och kanske årtal.

Under kategorin Sökning så hittar du fler artiklar om detta ämne, bl.a fulltextsökning i titel-adress- och övrigtfälten som vi inte har berört här.

2 comments on “Grundfunktionerna i sökning hos Släktdata

 1. I have previously used the Slaktdata files for Sweden. Now I need information for Norway and Denmark but I don’t seem to know how to access files from those countries! Can you provide detail instructions on how to access the records from these two countries or let me know who I can contact to get the instructions?

  Membership number 33009

  Thanks

1 Pings/Trackbacks for "Grundfunktionerna i sökning hos Släktdata"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.