Släktforskningens dagar 18-19 mars 2017

Tema: Sjöfolk

Släktforskningens dag blir som vanligt två dagar i Göteborg med föreläsningar och utställare samt massor med släktforskare och andra intresserade att byta några ord med.

Lokal: Riksarkivet/Landsarkivet, Arkivgatan 9 A

Invigning sker lördag klockan 10.00 och vi håller sedan på till klockan 17.00.

Söndag är det öppet klockan 10.00-16.00.

På söndagen har vi besök av Karin Bojs, författare till kioskvältarna ”Min europeiska familj – de senaste 54000 åren” och författare tillsammans med Peter Sjölund till ”Svenskarna och deras fäder – de senaste 11000 åren”. 

OBS! Karins föreläsning om ”Min europeiska familj och mina svenska fäder” sker i Göteborgs Stadsbiblioteks hörsal söndag klockan 13.00, alltså inte på Landsarkivet.

Det finns några platser kvar. Biljett 100 kronor köps genom Göteborgsregionens Släktforskare.

Anmäl snarast ditt intresse via Göteborgsregionens Släktforskares bokningslänk. När du fått bekräftelse på att du fått en biljett skall du betala in 100 kr på det Plusgiro du får information om. Ett antal böcker kommer också att finnas till salu för signering.

Programmet i övrigt med intressanta föreläsningar på Landsarkivet kommer inom kort att presenteras på GRS hemsida. Du kommer bland annat att få höra om fiskare, sjömän, ostindiefarare, skeppsvarv blandat med släktforskning och DNA.

Välkommen!